Sloopauto naar de sloperij brengen

sloopauto

Ben je blij met de auto die je momenteel hebt? Mooi, maar het krijgen van een ongeluk ligt om een hoekje en hierdoor kan je auto total loss worden verklaard. Ook kan het zijn dat je voertuig niet meer door de keuring komt. Dit betekent dat je de auto moet laten maken door een reparateur, maar in sommige gevallen is dit niet de moeite waard. Zo kunnen de kosten van de reparatie hoger liggen dan de dagwaarde van je voertuig. Op dat moment is je auto een sloopauto en kun je deze het beste verkopen. Een sloopauto verkopen is ingewikkeld en vooral op het internet kan dit maanden duren. Dit komt doordat mensen niet graag een sloopauto kopen, maar waar verkoop je hem dan? Je kunt de sloopauto veel beter naar de sloperij brengen. Hoe werkt dat precies en wat doet de sloperij? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Hoe breng je de sloopauto naar de sloperij?

Het brengen van een sloopauto naar de sloperij lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Wanneer je auto afgekeurd is, is het niet mogelijk om deze naar de sloperij te rijden. Ook als je geen kentekenplaten meer hebt kan dit moeilijk zijn. Daarnaast kan de auto stuk zijn, waardoor het überhaupt niet meer mogelijk is. Toch moet de sloopauto bij de sloperij komen en kun je dit op verschillende manieren doen. Je kunt de auto met een auto trailer vervoeren naar de sloperij, echter kost dit veel geld. Het is een stuk handiger om een sloperij te vinden met een speciale ophaalservice. Sommige sloperijen hebben dat namelijk en komen de sloopauto graag ophalen. Dit scheelt je veel tijd, maar er gaat wel een klein bedrag van je vergoeding af.

Wat doet de autosloperij met je sloopauto?

De autosloperij is vaak erkend door het RDW en hierdoor kunnen ze een vrijwaring code regelen voor je sloopauto. Zo staat de sloopauto niet meer onder je naam en ben je niet meer belastingplichtig. Zodra de papieren zijn geregeld, gaat de autosloperij direct aan de slag met de auto demontage van je sloopauto. Zo halen ze de accu uit het voertuig en halen ze alle vloeistoffen uit het voertuig. Ook strippen ze de sloopauto van alle bruikbare onderdelen en slaan ze deze op in een magazijn voor latere verkoop. Zodra de sloopauto geen economische waarde meer heeft, wordt deze naar het ARN gebracht voor verdere verwerking.