Verschillende manieren voor het verkopen van een auto

Venauto.nl

Er zijn verschillende redenen waarom je een auto verkopen wilt. Zo kan het zijn dat je niet meer de verzekering kunt betalen of dat de brandstofkosten te hoog zijn. Daarnaast kan het zijn dat je een nieuw model wilt en dat je het oude voertuig wilt verkopen. Het betekent allemaal dat je het oude voertuig moet verkopen, maar hoe doe je dat? Wanneer het de eerste keer is dat je een auto wilt verkopen kan dit ingewikkeld zijn. Er zijn natuurlijk verschillende zaken waar je goed naar moet kijken bij het verkopen van je auto. Wanneer je een schadeauto hebt, is de sloop een van de beste keuzes die je kunt maken. Maar wat doe je met een auto, waarin je nog gewoon kunt rijden? In dit artikel behandelen we 3 verschillende manieren waarmee je de auto kunt verkopen. Lees het daarom eens grondig door zodat je de auto kunt verkopen.

Venauto.nl

Zelf verkopen

Een van de meeste voorkomende manieren is natuurlijk zelf verkopen. Je adverteert met je auto op het internet en op deze manier kun je een redelijke prijs voor je auto ontvangen. Maar het is een ingewikkeld proces en het kan vooral lang duren. Er zijn namelijk veel meer mensen die hun auto verkopen en je moet er echt voor zorgen dat je auto er tussen uit springt. Bij het adverteren is het daarom van belang dat er veel informatie beschikbaar staat over je auto. Laat bijvoorbeeld met verschillende foto’s van alles zien van je voertuig en maak een foto van de kilometerstand zien. Je wilt ook de datum laten zien van de APK, zodat kopers zich geen zorgen hoeven te maken. Het nadeel van zelf verkopen is dat de kosten van de belasting en verzekering door blijven lopen. Op lange termijn kan dit je juist geld kosten en dat is natuurlijk zeer vervelend.

Inkoopsites

Een andere manier is het verkopen van je auto aan een inkoop website. Er zijn namelijk verschillende websites die auto’s inkopen voor een redelijke prijs. De prijs ligt natuurlijk een stuk lager dan zelf verkopen, maar zo ben je wel in een keer van je wagen af. Je kunt eenvoudig controleren hoeveel je krijgt voor het voertuig en door een afspraak te maken ben je er gelijk vanaf. De inkoopsite koopt de auto en verkoopt deze weer aan een handelaar, zodat ze er meer winst op kunnen maken. Het voordeel hiervan is dat je de auto snel kunt verkopen en niet de maandelijkse kosten hoeft te betalen.