Waarom een auto kopen uit Duitsland?

Waarom een auto kopen uit Duitsland? Dat is wat veel mensen zichzelf afvragen tegenwoordig en dat is ook niet zo gek. Auto’s zijn namelijk erg duur in Nederland en dat geldt ook voor tweedehands voertuigen. In andere landen is dit vaak niet het geval en in Duitsland zijn voertuigen vaak een stuk goedkoper. Het importeren van een tweedehands auto uit Duitsland is daarom erg voordelig, maar dat is niet het enige. Nieuwe voertuigen zijn vaak ook een stuk goedkoper en je kunt deze ook importeren uit Duitsland. Daarnaast is er ook veel meer keuze in Duitsland en is er altijd wel een voertuig dat bij je past. Dit is natuurlijk ideaal en op deze manier slaag je altijd met het kopen van een auto uit Duitsland. Maar hoe werkt het importeren? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

BPM aangifte doen

Als je een auto uit Duitsland importeert is het belangrijk dat je alles weet. Je mag namelijk niet zomaar een Duitse auto gebruiken in Nederland en deze moet je eerst registreren. Wanneer je een auto wilt registreren in Nederland, moet je altijd BPM betalen aan de belastingdienst. Dit is een eenmalig bedrag, maar alleen op deze manier kun je een Nederlands kenteken krijgen. BPM aangifte doen is dus erg belangrijk en je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Het is in ieder geval van belang dat je berekent hoeveel je moet betalen, voordat je de aangifte überhaupt doet. Dit wordt berekend door goed te kijken naar het model auto dat je koopt. Je moet precies kunnen zien hoe oud het voertuig is en hoeveel de auto nu precies uitstoot. Wanneer de auto veel uitstoot, moet je natuurlijk ook meer BPM belasting betalen over het voertuig. Wist je dat je de aangifte van BPM ook kunt uitbesteden? Hieronder kun je daar meer over lezen.

Uitbesteden

Voor sommige mensen is het wat moeilijk om op de juiste manier BPM aangifte te doen. Dit is begrijpelijk, want er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Je hebt ook bedrijven die je hiervoor kunt inschakelen, deze weten precies hoe ze je kunnen helpen. Ze weten namelijk precies hoe je een BPM aangifte moet doen en hoe je dit moet aanpakken. Vooral bij een aangifte op papier doen kan het heel verstandig zijn om dit uit te besteden aan een expert.

Dit bericht werd gepost in auto en getagt .